Winteracademie


 _
 _
 _
Voor Fjes (9 t/m 12 jaar) en hun fluitdocent
 _
 _
 _
Datum binnenkort meer info; 14.00 - 17.00 uur  
 _
 _
 _
Deelnemers
15 - 20
 _
 _
 _
Kosten € 30 (ook voor fluitdocent)
 _
 _
 _
Locatie Akoesticum - Ede www.akoesticum.nl
Hallo juf, het was de eerste keer voor mij maar ik heb het geweldig gevonden!!!!!!!!!!!!!!!!!!! en ik kom graag nog eens terug.
 
Fje - Winteracademie 2016


Bekijk hier een stukje van de Fjes workshop in de Winteracademie en krijg meteen een idee van de cursussen voor de oudere doelgroepen.

Doelgroep
Speel je nog niet zo lang fluit en vind je het gewoon heel erg leuk? Doe dan mee bij de Fjes in de Neflac Winteracademie!
Het programma voor Fjes is laagdrempelig, maar ook uitdagend genoeg voor kinderen die al wat langer fluit spelen. Leeftijd 9 t/m 12 jaar.

Inhoud
Bij de Winteracademie worden muzikale kennis en vaardigheden ontwikkeld langs de weg van creative music making.  Afgelopen jaar was dat onder leiding van Debby Korfmacher, geassisteerd door Chantal Brunt. Creatief leren en het maken van nieuwe muziek met een groep staan deze middag centraal. Kom maar op met je ideeën, geluiden en kleine liedjes, want zij zijn het startpunt van samen iets maken. Spelen, experimenteren, improviseren, ...en van “niets” “iets” maken. Het samen maken is daarbij belangrijker dan het eindresultaat. Naast fluitspelen wordt er gezongen, geklapt en gestampt. En aan het eind wordt hetgeen is gemaakt gepresenteerd aan de ouders. Daarnaast ga je luisteren bij de ouderen om al een idee te geven over de volgende leeftijdsgroep. Niet zelden horen wij daarna: dat wil ik ook!

Docent Maaike aan het woord:
Welkom bij een workshop vol van spel en creativiteit! Omdat iedereen nieuw is, zullen we eerst wat spelletjes doen om elkaar beter te leren kennen en de namen te leren. Om lekker te kunnen fluit spelen, moet je ook lekker in je vel zitten daarom doen we altijd een leuke warming-up en leren we een paar goede ademhalingsoefeningen.
Als je op fluitles gaat, leer je al snel notenlezen, maar hoe vaak speel je eigenlijk iets uit je hoofd? En maak jij wel eens je eigen muziek, je eigen compositie? En hoe werkt het als iemand je vraagt, improviseer maar iets?
Tijdens deze workshop leer je door middel van allerlei leuke spellen, dat JIJ met je fluit JE EIGEN muziek kunt bedenken! Dat je allerlei gekke leuke dingen kan gebruiken als inspiratie voor je eigen stuk, bijvoorbeeld een verhaal of schilderij. Ook zullen we experimenteren met improviseren, en zul je ontdekken dat het veel minder eng is als je zou denken. Tijdens deze workshop zullen we ook veel zingen, want zingen en fluitspelen heeft meer met elkaar te maken dan je misschien zult denken. Zeker als je een melodie uit je hoofd wil leren, gaat dat heel gemakkelijk als je het eerst kunnen zingen. Al met al zal een het een dolle muzikale bende zijn in deze workshop, waarin plezier met elkaar en met de fluit voorop staat.

Fluitdocenten
Wil je als fluitdocent van je deelnemende Fje inspiratie en input  voor je eigen lespraktijk, dan ben je ook van harte welkom om deze middag mee te doen. Je betaalt dezelfde prijs als de deelnemers, te weten € 30. Aanmelden kan via het formulier. Zet achter je naam "(docent)". Er is plek voor maximaal 4 fluitdocenten.

Inschrijven kan hier na de Turbo-academie!

Na bevestiging van de inschrijving moet binnen 10 dagen het cursusgeld zijn betaald. Dit bedrag dekt niet de werkelijke kosten. Dankzij donaties van Vrienden van Neflac/Stichtingen/bedrijven kunnen wij de deelnemers deze inspirerende ervaring bieden.  

Zie voor betalingsvoorwaarden en de annuleringsregeling de pagina algemene informatie en voorwaarden.