workshopleider podium presentatie

De van geboorte Amerikaanse, in Nederland woonachtige sopraan Roberta 
Alexander geniet internationale faam en is een regelmatige gast op de belangrijkste operapodia,
waaronder Glyndebourne, de Metropolitan Opera New York en het Royal Opera House Covent Garden.
Naast haar operacarrière wordt Roberta Alexander evenzeer gewaardeerd als concertzangeres. Groot succes oogstte ze o.a. met Ravels Shéhérazade met het NDR-Sinfonieorchester o.l.v. André Previn.  Zij is bovendien een uiterst communicatief recital-zangeres. werd uitgenodigd in de series van Carnegie Hall New York, de Philadelphia Chamber Music Society, de Wiener Musikverein, de Wigmore Hall in Londen, het Amsterdamse Concertgebouw en de beroemde serie van de Vocal Arts Society in Washington DC.
De sopraan werkte samen met dirigenten van naam: Vladimir Ashkenazy, Sir
Colin Davis, Carlo Maria Giulini, Bernard Haitink en vele anderen.

Haar omvangrijke discografie reflecteert haar affectie met uiteenlopende genres en stijlperiodes, o.a. de met een Edison bekroonde opname van de orkestliederen van Andriessen. Roberta Alexander is een bijzonder interpreet van de Amerikaanse muziek, wat ook tot uitdrukking komt in de recente CD-uitgaven Songs my Mother taught me en With You (een anthologie van Broadway-songs).
Zij heeft zich inmiddels ontwikkeld in het meer dramatische vak wat onder meer tot uiting komt in haar succesvolle rol-debuut in de titelpartij van Tosca.
Sinds 2002 is Roberta Alexander verbonden aan Codarts Hogeschool voor de kunsten in Rotterdam.