Lente-academie Fjes


 _
 _
 _
Voor Fjes (9 t/m 12 jaar)
 _
 _
 _
Datum zaterdag 26 mei 2018; 14 - 17 uur
 _
 _
 _
Deelnemers
maximaal 12
 _
 _
 _
Kosten € 30
 _
 _
 _
Locatie Huize Gaudeamus, Gerard Doulaan 21, 3723 GW Bilthoven

Doelgroep
Ben je 9 t/m 12 jaar oud, speel je nog niet zo lang fluit en vind je het heel erg leuk? Kun je al aardig noten lezen tot en met D3 maar heb je af en toe nog moeite met bepaalde grepen? Ben je gek op muziek maar vind je van blad spelen soms nog wel lastig? Dan voel je je zeker thuis bij de Fjes!
Wil je iets meer weten over de Fjes? Klik hier
 
Inhoud
Onder leiding van Francien Post ga je deze middag aan de slag met je fluitspel en je techniek en gaan jullie natuurlijk samenspelen! Francien is een ervaren fluitiste. Zij geeft regelmatig concerten in Amersfoort en omstreken. Daarnaast geeft zij al lang en met veel plezier fluitles en heeft zij een bloeiende lespraktijk. Bij Neflac hebben wij regelmatig leerlingen van Francien, zowel bij de Fjes als bij de NTK, en diverse leerlingen van haar spelen mee in het Neflac Ensemble.

Francien aan het woord:
Al sinds 2012 werk ik met de F-jes leerlingen van Neflac. In die lessen probeer ik op een leuke, afwisselende, inspirerende manier allerlei aspecten van het fluitspel aan te pakken. Natuurlijk spelen we veel leuke samenspel stukken. Maar ook werk ik in themalessen aan bijvoorbeeld adem, houding of klank. We gaan wat dieper in op zaken waarvoor in de wekelijkse fluitles niet altijd tijd is. Ik probeer de deelnemers altijd naar huis te laten gaan met leuke tips en nieuwe ideeën om allerhande fluitproblemen te lijf te gaan.


De Lente-academie vindt dit jaar plaats in het bijzondere Huize Gaudeamus. Een muziekhuis dat bol staat van geschiedenis en vol zit met verhalen! Ontworpen door de zoon van Julius Röntgen, volledig in de stijl van de Amsterdamse School.Meet the parents - 16.00 tot 17.00 uur

Hoe kan je als ouders je kind goed begeleiden bij het fluitspelen zodat hij/zij er plezier in houdt en het beste uit zichzelf kan halen?
Over dat onderwerp gaan wij graag met ouders in gesprek onder leiding van Wieke Karsten, ervaren fluitdocente en gespecialiseerd in effectief studeren, en Emily Beynon. Zowel Wieke als Emily putten natuurlijk ook uit eigen ervaring. Dus in voor tips over het ondersteunen en stimuleren van je kind? Kom naar dit informele forum! Klik hier voor meer informatie en inschrijven.

Voor docenten wordt er op dezelfde dag en dezelfde locatie 'Samenspel & Samenspraak' georganiseerd. Klik hier voor meer informatie.

Na bevestiging van de inschrijving dient binnen 10 dagen het cursusgeld te zijn betaald. Dit bedrag dekt niet de werkelijke kosten. Dankzij donaties van Vrienden van Neflac/Stichtingen/bedrijven kunnen wij de deelnemers deze inspirerende ervaring bieden.  

Zie voor betalingsvoorwaarden en de annuleringsregeling de pagina algemene informatie en voorwaarden.