Klank & Luchtspel

 _
 _
 _
Voor 12 fluitdocenten, vakstudenten, fluitleerlingen en fluit amateurs (leeftijd 20+)
 _
 _
 _
Datum 14 t/m 18 maart 2018
 _
 _
 _
Kosten gratis
 _
 _
 _
Locatie Amsterdam-Noord

Doelgroep

Wij zochten fluitdocenten, vakstudenten, fluitleerlingen, fluitamateurs of anderszins fluit enthousiastelingen die buddy willen zijn in een project met jongeren/volwassenen met een verstandelijke beperking.


Project

Van de website van Stichting Kunst met Plezier:

'Stichting Kunst met Plezier wil mensen met een verstandelijke beperking de kans geven om actief deel te nemen aan kunstzinnige activiteiten zoals beeldende kunst, poëzie en muziek.

De Stichting wil hoge kwaliteit in de kunst toegankelijk maken voor mensen met een verstandelijke beperking. Kunst is een bijzondere communicatievorm. De meeste mensen met een verstandelijke beperking kunnen met cognitieve middelen minder goed uitdrukking geven aan hun wensen en aan wie zij zijn. Met kunstzinnige middelen lukt dat vaak juist heel goed.

Omdat wij vinden dat zij daarom ook het beste van het beste verdienen ontwikkelde Kunst met Plezier de projecten Uit de Toon, Een Koffer van mijn Hart, en Sprekend Beeld (waaronder Innerlijk Portret en De Museumgroep) waarbij wordt lesgegeven door docenten die bijzonder goed zijn in hun vak maar ook nog eens het speciale talent hebben om hun hart open te stellen voor de deelnemers.

Kunst met Plezier werkt er actief naar toe om in de toekomst haar projecten toegankelijk te laten zijn voor iedereen. De beperking die mensen meedragen hoort er gewoon bij en ieder krijgt de aandacht die nodig is. Samen maken we Kunst met Plezier.'

Veel mensen hebben niet zo makkelijk toegang tot muziek maken. Bij Neflac zeggen we dan: dan zoeken wij hen op! We werken al met AZCkids en -jongeren in combinatie met fluit. Ook jongeren met een verstandelijke beperking is een doelgroep die Neflac graag bij haar activiteiten betrekt. Het Neflac Ensemble concert in een instelling waar jongeren met een verstandelijke beperking wonen, was een onvergetelijke ervaring voor de fluitisten en voor de enthousiaste bewoners die er geen genoeg van konden krijgen. Met Klank & Luchtspel gaan we een stapje verder.


Inhoud

Een aantal jongeren/volwassenen met een licht verstandelijke beperking gaan onder leiding van fluitiste/muziektherapeut Jeannette Landré muziek (leren) maken en hun muzikale vaardigheden ontwikkelen. Iedere deelnemer krijgt een buddy, en dat zijn fluitisten. Een van de doelen is om toe te werken naar een concert samen met het Neflac Ensemble, waar in ieder geval gezamenlijk Eternal Winds van Wil Offermans wordt uitgevoerd.

Planning
14 maart/10.00 - 16.30 uur, Parnassos, Utrecht - 12 buddies worden door Jeannette Landré getraind in het leren werken met de doelgroep
15 & 16 maart/14.00 - 17.00 uur/Amsterdam Noord - workshops samen met de deelnemers
17 maart/10.00 - 12.30 uur/ Amsterdam-Noord - workshop samen met de deelnemers
18 maart/13.00 repetitie, 16.00 - 17.00 concert/Buiksloterkerk, Amsterdam-Noord meespelen in het concert met het Neflac Ensemble