Turbo-academie Fjes


 _
 _
 _
Voor Fjes (9-12 jaar)
 _
 _
 _
Datum 27 oktober 2018; 14.00-18.00
 _
 _
 _
Deelnemers 15
 _
 _
 _
Kosten €30,-
 _
 _
 _
Locatie Bartholomeus Gasthuis, Utrecht
"Mijn leerling heeft genoten afgelopen zaterdag. Ze kwam met enthousiaste verhalen. Vooral de warming up met twister vond ze erg leuk. Verder hebben we de muziek in de les doorgenomen en één lied vonden we beiden zo mooi, die blijft nog even op de lessenaar staan. Music Mind Games vond ze ook leuk. Goed om de theorie van de toonladders ook direct te verklanken op de fluit. Wat mij opviel is dat zij heel mooi rechtop stond in de les. Het concert heeft zij absoluut prachtig ervaren. Heel indrukwekkend dat iemand zoveel kan spelen ;-) Al met al een prima dag, op naar december!" Fluitdocent van een Fje

Doelgroep
Ben je tussen 9 en 12 jaar oud, speel je nog niet zo lang fluit en vind je het heel erg leuk? Kun je al aardig noten lezen tot en met D3 maar heb je af en toe nog moeite met bepaalde grepen? Ben je gek op muziek maar vind je van blad spelen soms nog wel lastig? Dan voel je je zeker thuis bij de Fjes!

Inhoud
Een middag met handige tips voor je fluitspel, samenspel, thema les met - en luisteren bij - de NTK (13-18 jaar). Het is ook dé gelegenheid om fluitleerlingen van je eigen leeftijd te ontmoeten die net zo enthousiast voor fluitspelen zijn als jij!
Met fluitdocent Gerda Thorn uit Amsterdam ga je een leuke actieve middag beleven en veel nieuwe dingen leren waardoor je nóg beter fluit leert spelen en inspiratie op doet om thuis weer zelf verder te studeren.
Het programma bestaat o.a. uit: Kennismakingsspel Hello-Jello, warming-up met Twister, ademhalings-/blaasoefeningen, oefeningen voor een mooie toon, ter plekke (op het gehoor) nieuwe stukken leren met begeleiding van o.a. boomwhackers en ter afwisseling doen we er wat Music Mind Games tussendoor.
De middag wordt afgesloten met een kort concert voor deelnemers en hun ouders.

Over Gerda:
Gerda volgt een speelse, afwisselende aanpak met leuke en mooie muziek. Er komen in deze workshop allerlei fluit-basics voorbij, waardoor een leerling aan het eind van de dag helemaal opgeladen naar huis gaat en frisse zin heeft om zelf lekker verder te studeren. De ontdekking dat er nog veel meer kinderen in Nederland met dwarsfluitspelen bezig zijn werkt enorm stimulerend.
Leerlingen van elk niveau zijn van harte welkom, ook als ze nog nooit hebben samengespeeld of niet vloeiend muzieklezen. Voor hen zijn er altijd eenvoudige partijen aanwezig. Er wordt gewerkt aan een goede fluithouding, een mooie toon, samenspel, leuke ademoefeningen, op het gehoor spelen en Music Mind Games voor toonladders en ritmes.
Elke workshop zorgt Gerda voor nieuwe muziek en nieuwe activiteiten. Een leerling kan dus zeker een paar keer mee doen!

Lees hier het verslag van de Fjes Turbo-academie in 2017!

Schrijf je hier na de Zomeracademie in.

Na bevestiging van de inschrijving moet binnen 10 dagen het cursusgeld zijn betaald. Dit bedrag dekt niet de werkelijke kosten. Dankzij donaties van Vrienden van Neflac/Stichtingen/bedrijven kunnen wij de deelnemers deze inspirerende ervaring bieden.  

Zie voor betalingsvoorwaarden en de annuleringsregeling de pagina algemene informatie en voorwaarden.