docent

Emily Beynon is solo fluitiste van het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam.
Geboren in Wales, begon zij haar fluitstudie als junior aan het Royal College of Music bij Margaret Ogonovsky, studeerde daarna bij William Bennett aan de Royal Academy of Music in Londen en bij Alain Marion in Parijs. In 2002 is zij benoemd als Fellow of the Royal Academy of Music en sinds 2011 gastdocent aan dit instituut.

Emily speelt net zo lief voor het orkest als er midden in. Zij soleerde o.a. met het Concertgebouworkest, de Academy of St.Martin-in-the-fields, verschillende BBC orkesten, het Philharmonia Orchestra, het Weens, Praags en Engels Kamerorkest en het Concertgebouw Kamerkorkest.
Voor het spelen van kamermuziek zoekt zij geregeld de samenwerking met haar zusje, harpiste Catherine Beynon, en pianist Andrew West. Emily is veelvuldig te horen op de radio en heeft meegewerkt aan meerdere TV producties in Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Haar tiende solo CD werd in April 2012 uitgebracht.

Zij is ook groot voorstander van hedendaagse muziek. Bekende Engelse componisten zoals John Woolrich, Jonathan Dove, Errollyn Wallen en Roxanna Panufnik hebben, speciaal voor Emily, composities geschreven en zij heeft meegewerkt aan een boek van uitgeverij Universal Edition met hedendaagse composities. Daarnaast stelde zij drie algemene studieboeken samen voor jonge fluitisten, uitgebracht door uitgeverij De Haske.
Vanwege haar toewijding en passie voor doceren wordt zij overal ter wereld uitgenodigd voor het geven van masterclasses. 
www.emilybeynon.com